Cultură şi învăţământ

În domeniul cultural ,comuna Stroieşti are o situaţie de învidiat fiind printre primele din judeţ care a întrunit exigentele europene în domeniu:
  • în anual 2009 , Consiliul local şi Primăria comunei Stroieşti , în colaborare cu Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a judeţului Suceava alături de presă şi posturile de televiziune locale, organizează festivalul folcloric ,, Comori de suflet românesc „ manifestare culturală programata în data de 03 mai 2009
  • pe teritoriul comunei activează ansamblul folcloric „Flori de Sânziene ",
În comuna Stroieşti funcţionează, 1 biblioteca şcolară şi 1 bibliotecă publică. Comuna dispune de 2 cămine culturale.
 
Infrastructura din învăţământ
Începând din anul 1964 s-a trecut la generalizarea învăţământului de 8 ani, iar din anul şcolar 1969-1970, la învăţământul de 10 ani.
Pe raza comunei Stroieşti exista 2 unitati de învăţământ cu o capacitate de 20 de sali de clasa , 2 laboratoare scolare , 3 sali pentru gradinita şi o sala de sport .


În anul scolar 2010 - 2011 sunt înscrişi un numar de 439 elevi , în învatamantul primar şi gimnazial şi 110 copii la gradinita .În anul 2009 personalul didactic este de 29, revenind în medie 19 copii la un cadru didactic.

 

Cele doua şcoli sunt dotate cu material didactic şi din punct de vedere funcţional . Toate catedrele sunt ocupate de personal didactic calificat, de asemenea din punct de vedere înformatic toate şcolile au în dotare calculatoare conectate la Internet.