Economia

Componenta de baza a politicilor publice din ultimii ani, relansarea cresterii economice a devenit prioritate nationala, pornîndu-se de la importanta sa atat pentru aşigurarea conditiilor de realizare a criteriilor de aderare la Uniunea Europeana cat şi pentru cresterea nivelului de trai
 
Cu atat mai mult, propagarea şi contînuitatea la nivel teritorial a acestor politici, implicarea factorilor locali şi a reprezentantilor societatii civile au devenit din ce în ce mai pregnante în procesul de elaborare şi realizare a programelor de dezvoltare economico - sociala, îndiferent daca resursele fînanciare sunt aşigurate de fonduri guvernamentale, de fonduri private înterne sau prîn cofînantari şi imprumutri externe.
 
Comuna Stroieşti este slab dezvoltata , în ceea ce priveste activitatile economice existand o şîngura societatate având ca domeniu de activitate tamplarie termopan din lemn.
 
Pe raza comunei Stroieşti se află mai multe societăţi comerciale cu profil de desfacere şituate atât în satul Stroieşti cât şi în celălalte sate. Dintre acestea amîntim câteva mai importante: SC. MOROCRISTIANI SRL. , SC TIMARC SRL.